De nieuwe manier van bloeddruk meten!

De nieuwe manier van bloeddruk meten!

Wij bieden u de nieuwe manier van bloeddruk meten aan, dit met de zeer stijlvolle Omron EVOLV. Deze nieuwe digitale bloeddrukmeter is één van de beste bloeddrukmeters op dit moment. Door het verwerken van alle kabels en slangen in de band kunt u snel en efficiënt uw bloeddruk meten. Alle gegevens worden direct in het apparaat verwerkt en via een app kan je alles eenvoudig teruglezen op je smartphone. Natuurlijk worden de gegevens ook weergegeven op de manchet!

Met behulp van Intellisense Technologie blaast de EVOLV automatisch de manchet op tot een niveau dat ideaal is voor uw lichaam. Onze manchetgids laat u weten of uw manchet goed zit of verplaatst moet worden. Dit is van belang omdat bewegen van uw lichaam de meting kan beïnvloeden. EVOLV's bewegingsdetector laat u weten of dit het geval is. EVOLV detecteert daarnaast een eventuele onregelmatige hartslag of verhoogde bloeddruk. Met dit meetinstrument meet niet alleen uw bloeddruk, maar begrijpt uw lichaam ook beter.

Er zijn verschillende redenen waarom u thuis de bloeddruk wilt meten. Voor sommige mensen is dit nieuwsgierigheid of bezorgdheid. Voor anderen is het op advies van de arts. Wat de reden ook is, zorg dat je de meting goed uitvoert. En gebruik een betrouwbare bloeddrukmeter.


Kopen!

Bloeddrukmeter voor thuis

Thuis is de bloeddruk over het algemeen iets lager dan bij de arts. Thuis geldt dat de bloeddruk verhoogd is bij een bovendruk hoger dan 135 mmHg. Maar een meting is een momentopname. Een hoge bloeddruk kan pas vastgesteld worden na meerdere metingen gedurende een langere periode. Meet je thuis een verhoogde bloeddruk bij meerdere metingen op verschillende dagen? Bespreek dit dan met de huisarts.

Voordelen van thuis meten
Met thuisbloeddrukmetingen kan een arts een goed inzicht krijgen in jouw situatie. Dit komt omdat je zelf vaker de bloeddrukwaarden kunt meten. Bijvoorbeeld op verschillende dagen gedurende een langere periode. En je meet in voor jou zo normaal mogelijke omstandigheden. Vraag de huisarts om advies wanneer en hoe vaak je je bloeddruk moet meten.

Hoe meet je thuis de bloeddruk

Meet de bloeddruk steeds op dezelfde manier. In het algemeen gelden een aantal regels voor een betrouwbare bloeddrukmeting:

 • zorg ervoor dat je 30 minuten voor de meting:
  • geen inspanning verricht
  • niet rookt
  • geen koffie drinkt
 • neem minimaal 5 minuten rust voordat je gaat meten
 • meet de bloeddruk zittend in een stoel met je rug tegen de leuning
 • zet beide voeten naast elkaar op de grond. Zorg ervoor dat de benen niet gekruist zijn
 • zorg ervoor dat de arm waaraan je meet ondersteund is. Leg je onderarm bijvoorbeeld op de leuning van de stoel of op tafel
 • breng de bloeddrukband aan om je arm op de hoogte van je hart
 • meet bij voorkeur aan de niet-dominante arm. Als je rechtshandig bent, dan meet je links, tenzij de arts anders adviseert
 • praat niet tijdens de meting

No Comments Yet.

Leave a comment